Tijd voor de APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring dat los staat van het onderhoud aan je auto. Bij de APK wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Door je auto regelmatig te onderhouden is zo’n keuring zo gebeurd en hoeft er vaak weinig te gebeuren. 

Je kan jouw auto vanaf 2 maanden vóór de Algemene Periodieke Keuring vervaldatum opnieuw laten keuren, doe dit wel op tijd want anders volgt na het verlopen van de datum automatisch een boete.

Na afloop van de Algemene Periodieke Keuring ontvang je een rapport. Hierin staat of je auto is goedgekeurd of dat er nog mankementen zijn die opgelost moeten worden.

Hoe vaak APK check?

Hoe vaak je je auto moet laten keuren hangt af van de leeftijd van je auto. 

  • Benzine en elektrische/hybride auto’s 4 jaar na datum eerste toelating, en daarna om het jaar.
  • Dieselauto’s na 3 jaar en vervolgens elk jaar.
  • Na 8 jaar is de APK-keuring jaarlijks verplicht.

Werkplaatsafspraak maken

Tijd voor onderhoud, APK of heeft u andere wensen? Wij helpen u graag.

APK of een beurt?

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Het APK laten keuren is verplicht in Nederland. Tijdens deze keuring beoordelen we uw auto op veiligheids- en milieucriteria. Onze keurmeesters staan voor u klaar tegen een scherp tarief.

James Autoservice

Weijers Auto is onderdeel van het landelijke James Auto netwerk. Alle James-vestigingen staan bekend om hun persoonlijke service, betrouwbaarheid en kwaliteit. Geen gedoe, gewoon goed auto-onderhoud voor een eerlijke prijs.

Schadeherstel

Heeft uw auto schade? Rijd er niet te lang mee rond. Door het vakkundig herstellen van uw deuk, kras of schram blijft uw auto netjes en veilig. Bij schadebedrijf Weijers TopRepair lossen we bijna iedere schade snel en voordelig op.