Hoe het begon in 1926

Weijers Auto is in 1926 opgericht door Hendrik Weijers, grootvader van de huidige eigenaren Henk en Evert-Jan. Aan de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid startte hij een rijwielreparatiebedrijf en benzinepomp. Weijers Auto was destijds de eerste relatie van Shell in Rotterdam met een benzinepomp voor de deur.

Rond 1930 verhuisde het bedrijf naar de Brielselaan 28-30. De auto werd een steeds alledaagser vervoermiddel, en de klandizie groeide gestaag. De rijwielreparatie verdween, en in plaats daarvan ontstond een taxibedrijf en verhuur van automobielen zonder chauffeur. Ook nam het onderhoud en de reparatie van auto’s van klanten, zoals bijvoorbeeld veel huisartsen, enorm toe.

De Tweede Wereldoorlog zorgde voor een flinke uitdaging in het voortbestaan van het bedrijf; op 10 mei 1940 namen Duitse militairen onder bedreiging van vuurwapens alle auto’s in beslag. Het bedrijf draaide tijdens de oorlogsjaren op een laag pitje. Echter, direct na de oorlog ontstond er een bijzondere kans voor de wederopleving van Weijers Auto. In 1945 kreeg Opa Weijers het onderhoud van alle auto’s van de H.A.R.K. (Hulp Actie Rode Kruis) aangeboden. De werkplaats groeide hierdoor snel uit zijn jasje. Het bedrijf verhuisde naar de Bree 95.

In 1984 volgde het Renault-dealerschap voor Rotterdam-Zuid en omstreken, en dankzij de aansterkende economie groeide het bedrijf. In 1956 kon een nieuw pand gebouwd worden aan de Motorstraat. Toen opa Weijers in 1970 overleed, nam zijn zoon Daaf Weijers de dagelijkse leiding over. Hij opende in 1986 een garagebedrijf aan de Tinstraat 8 te Ridderkerk. Dit bedrijf verwierf naam en faam vanwege de goede service.

Door de toetreding van beide zoons, Evert-Jan en Henk werd Weijers Auto een echt familiebedrijf. In januari 1999 is het huidige bedrijfspand aan de Wolweverstraat 19 in gebruik genomen; het adres waar de derde generatie Weijers nu de scepter zwaait.

Uitgebreid en divers aanbod, een auto voor iedereen

Wij staan voor persoonlijke aandacht en kwaliteit

Wij minimaliseren onze impact voor een duurzame toekomst

Op weg naar een duurzame toekomst

Weijers Auto draagt het Erkend Duurzaam keurmerk. Een keurmerk waar we trots op zijn. We denken actief na over onze verantwoordelijkheid, en zijn continu op zoek naar manieren om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Zo hebben wij onlangs geïnvesteerd in zonnepanelen voor ons bedrijfspand zodat we deels energieneutraal kunnen opereren.